Nyt on vastattu vaalikoneisiin

Muutama ajatus vaalikoneisiin vastaamisesta.

Moni asia kuntavaaleihin liittyen on minulle uutta. Enhän ole ollut ehdokkaana itse aikaisemmin. Toki olen seurannut muutamien henkilöiden kuntavaalikampanjointia aikaisempina vuosina ja osallistunut yhteen eduskuntavaaliehdokkaan kampanjaan aktiiviesti.

Jo harkitessani kuntavaaliehdokkaaksi lähtemistä minulle kerrottiin vaalikoneista. Olin ymmärtänyt, että kysymyksen asettelut voivat olla hankalia, ja etteivät kaikki kysymykset liity kuntatason asioihin. No, näinhän se oli.

Olen nyt vastannut Ylen sekä Helsingin Sanomien ja Iltasanomien vaalikoneisiin. Kyseisten vaalikoneiden kysymykset ja vastaukset näkyvät myös muiden tiedotusvälineiden vaalikoneissa. Vielä on edessä ainakin Kalevan vaalikone.

Aloitin urakointini ensin tutustumalla kysymyksiin. Sen jälkeen useamman illan aikana vastasin yksitellen kysymyksiin ja täydensin valintojani vapaassa tekstiosassa. Harva kysymys oli sellainen josta pystyi yksiselitteisesti olemaan annettujen vaihtoehtojen kanssa yhtä mieltä. Väliin olisi ollut mukavaa lisätä annettujen vaihtoehtojen väliin jokin ”lievempi” vaihtoehto. Onneksi omia valintoja pääsi kuitenkin tekstiosissa tarkentamaan.

Jäin miettimään vastattuani kysymyksiin kuinka osa kysymyksistä liittyi kuntavaaleihin. Esimerkiksi kanta eutanasiaan tai lasten kasvatukseen olivat kysymyksiä joiden kohdalla pohdin niiden merkitystä kuntapolitiikan näkökulmasta. Toki ymmärrän vastausten antavan äänestäjille kuvan ehdokkaan arvoista, mutta henkilökohtaisesti olisin antanut tilaa enemmän paikallista päätöksentekoa koskeville kysymyksille.

Yksi ajatukseni ehdokkaaksi ryhtyessäni oli, että halua kokeilla jotakin uutta. Vaalikoneet olivat nyt sitä uutta monessa mielessä. Jouduin pohtimaan kantaani moniin asioihin, ja myös perehtymään samalla oman puolueeni näkökulmiin kyseisistä asioista.

Toivon, että äänestäjät tutustuvat vaalikoneisiin ja eri ehdokkaisiin niiden kautta. Mikä olisi mahtavaa jos joku äänestäjä ottaisi vaalikoneen vastausten perusteella yhteyttä ja pääsisin keskustelemaan jostakin mielenkiintoisesta aiheesta äänestäjien kanssa tarkemmin.

Eli saa ottaa yhteyttä.

Terveisin Mika

0 comments on “Nyt on vastattu vaalikoneisiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: