Sitoudun toimimaan lasten ja nuorten valtuutettuna

Olen sitoutunut toimimaan lasten ja nuorten valtuutettuna.

Useat lasten ja nuorten parissa työtä tekevät järjestöt ovat koonneet meille kuntavaaliehdokkaille huoneentaulun vuosille 2017-2021. Hienoa ja kiitos siitä! Näihin tavoitteisiin oli helppo sitoutua. Itse toivon tietysti, että pääsee tekemään töitä näiden tavoitteiden eteen Oulussa valtuutettuna.

Huoneentaulun allekirjoittaneena ehdokkaana sitoudun edistämään harrastetakuun sekä lasten ja nuorten osallistumisen toteutumista. Sitoudun myös puolustamaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen resursseja sekä esitän, että valtuustokauden aikana laaditaan pitkän aikavälin tavoitteet nuorisopalvelujen kehittämiselle. Lisäksi perehdyn lapsivaikutusten arviointiin ja muistutan vaikutusarvioinnista tarvittaessa kaikissa kunnan päätöksentekoelimissä.

Nämä huoneentaulun eri kohdat istuvat hyvin omiin vaaliteemoihini. Työurani nuorisotyössä on osoittanut käytännössä sen kuinka tärkeä kunta on lapsille ja nuorille. Kunnan järjestämien ja tarjoamien varhaiskasvatus, opetus sekä kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden ja toimintojen tärkeys korostuu entisestään kuntien toiminnassa, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta maakunnille.

Erityisen tärkeänä näen sen, että kunnissa jatkossa panostetaan ehkäisevään työhön lasten ja nuorten parissa. Nuorisotyön resurssien tulee olla tarpeiden mukaisen. Lapsilla ja nuorilla tulee olla elämässään turvallisia aikuisia, joiden puoleen kääntyä. Oulussa nuorisotakuuta tulee edelleen toteuttaa ja vastuu tukea tarvitsevasta nuoresta tulee olla yhdellä taholla.

Meidän tulee edelleen kuulla lasten ja nuorten viestejä ja kehittää yhä monipuolisempia osallistumismahdollisuuksia. Oulussakin pitää rohkeasti ottaa käyttöön lapsia ja nuoria osallistava budjetointi.

Huoneentaulussa haastetaan selkeisiin tekoihin, joihin olen valmis sitoutumaan.

  • Selvitän mitä maksuttomia harrastusmahdollisuuksia kuntani tarjoaa ja edistän lasten ja nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan toimintaan.
  • Tutustun kuntani nuorten vaikuttajaryhmiin ja niiden toimintaan. Keskustelen lasten ja nuorten edustajien kanssa kuntani asioista.
  • Tutustun olemassa oleviin hyviin osallistavan budjetoinnin malleihin.
  • Puolustan kunnan talousarvion käsittelyssä varhaiskasvatuksen ja koulutuksen resursseja, myös sisäilmaremonttien ja ryhmäkokojen pienentämisen määrärahoja.
  • Varmistan, että päiväkodeissa ja kouluissa edistetään liikuntaa sekä kiusaamisen vastaista toimintakulttuuria.
  • Esitän, että valtuustokauden aikana kunnassani laaditaan pitkän aikavälin tavoitteet nuorisopalvelujen kehittämiselle.
  • Perehdyn ohjeistukseen lapsivaikutusten arvioinnista. Muistutan vaikutusarvioinnista tarvittaessa kaikissa kunnan päätöksentekoelimissä.
  • Tutustun kunnan yhdenvertaisuussuunnitelmaan ja siihen, miten lapset ja nuoret huomioidaan siinä.
  • Muistutan lasten ja nuorten kuulemisesta kaavoitusprosessien yhteydessä.

Allekirjoitukseni ja sitoutumisen yllämainittuun huoneentauluun löytyy verkkosivulta:

http://www.huoneentaulu.fi/registration/list/

Olen siis erityisesti lasten ja nuorten asialla!

Terveisin, Mika

0 comments on “Sitoudun toimimaan lasten ja nuorten valtuutettuna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: