Kannatan ehdottomasti ehkäisevää työtä!

Ehkäisevä työ tulee edullisemmaksi kuin ongelmien korjaaminen.

Jo jokin aika sitten postasin somepäivityksen, jossa kerroin sitoutuneeni Ehyt ry:n ehkäisevän työn ehdokkaaksi. Ehkäisevä työ on yksi tulevaisuuden kunnan tehtäviä. Toivon voivani olla päättämässä tulevaisuudessa siitä millaista ehkäisevää työtä Oulussa tehdään ja kuinka paljon siihen panostetaan.

Ehkäisevä työ sisältää laajan kirjon erilaisia palveluita ja toimintatapoja. Ehkäisevällä työllä ehkäistään ongelmien syntymistä. Fiksu kunta siis säästää investoimalla ehkäiseviin palveluihin. Ehkäisevän työn investointeja ovat esimerkiksi lähiliikunta, perhepalvelut, nuorisotyö ja koulujen tukipalvelut.

Kunnan toiminta vaikuttaa jollakin tavalla eri väestöryhmien hyvinvointiin ja terveyteen. Ehyt ry:n Ehkäisevä työ kannattaa -verkkosivuilla todetaan: ”Kunta voi omilla päätöksillään vaikuttaa siihen, autetaanko ihmisiä vasta kun ongelmat syvenevät vai voitaisiinko ongelmien syntyminen ehkäistä ennalta. Kunta, joka vaalii asukkaidensa hyvinvointia, varmistaa myös edellytykset terveelle kuntataloudelle.” Hoidetaan siis ehkäisevä työ kuntoon, ja säästetään pitkällä aikavälillä veromaksajien varoja.

Huolenpito säästää rahaa ja huolia

Olen vahvasti sitoutunut toimimaan lasten ja nuorten puolesta. Ehkäisevällä työllä voidaan panostaa myös juuri tämän ikäryhmän hyvinvointiin. Toki kaikki kuntalaiset tarvitsevat ehkäisevän työn palveluja.

Koulu ja nuorisotyö tarjoavat nuorille ratkaisevaa tukea haasteellisissa elämäntilanteissa. Tukematta jättäminen maksaa kunnalle moninkertaisen summan. Kuraattorin avun tarjoaminen tai vaikka harrastamisen mahdollistaminen ovat tärkeitä lapsille ja nuorille. Muutaman sadan euron panostus perheiden arkeen voi säästää tuhansia euroja, kun ei jouduta tulevaisuudessa panostamaan korjaavaan työhön.

Meidän on luotava erilaisin tavoin nuorille mahdollisuudet turvalliseen nuoruuteen. Tukemalla päihteetöntä nuorisokulttuuria ja ehkäistään ryhmäpainetta, joka johtaa päihteiden käyttöön. Meidän on taattava nuorille toimintaa, tapahtumia ja paikkoja, joissa voi viettää aikaa ilman päihteitä. Nuoret tarvitsevat ympärilleen turvallisia aikuisia, jotka voivat tukea nuoria erilaisissa elämäntilanteissa. Laadukkaasta tuesta ja neuvonnasta on Oulussa jo hyvä valtakunnallisestikin tunnettu toimintamalli, Byströmin nuortenpalvelut.

Ehkäisevä työ on kaikkien sektoreiden tehtävä. Sitä ei voi tehdä ja toteuttaa yksin. Työtä on tehtävä kuitenkin koordinoidusti. Tehdään Oulusta varhaisen tuen ja ehkäisevän työn edelläkävijä.

Lisätietoja Ehyt ry:n Ehkäisevä työ kannattaa -kampanjasta

-Mika

0 comments on “Kannatan ehdottomasti ehkäisevää työtä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: