Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluista elinvoimaa

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on tulevaisuuden Oulussa keskeinen tehtävä. Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut ehkäisevät yhteiskunnallisia ja terveydellisiä ongelmia.

Julkaistu 29.3.2017 Kalevan vaalipuheissa.
Kun sote lähtee, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut jäävät kuntaan. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on tulevaisuuden Oulussa keskeinen tehtävä. Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut ehkäisevät yhteiskunnallisia ja terveydellisiä ongelmia. Ehkäisevä työ on yhteiskunnalle edullisempaa kuin ongelmien korjaaminen jälkikäteen.

Kuntalaiset toivovat kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin panostusta ja laatua. 83% suomalaisista haluaa oman kotikunnan panostavan hyviin kirjasto-, museo- ja kulttuuripalveluihin. Suomalaiset mieltävät vahvasti kulttuurin olevan kansalaisen peruspalvelua. Hyviä kulttuuripalveluja arvostetaan laajasti kautta Suomen, kaikissa ikäryhmissä ja toimiasemissa. Palveluiden koetaan lisäävän omaa hyvinvointia ja oppimismahdollisuuksia. Kulttuuripalveluja on tuotettava tasapuolisesti eri ikä- ja väestöryhmille. Tiedot ilmenevät Kantar TNS:n Akavan Erityisalille tekemästä tutkimuksesta tammikuussa.

Saman tutkimuksen mukaan peräti 93 % suomalaisista katsoo, että nuorten syrjäytymistä on ehkäistävä panostamalla nuorisopalveluihin. Laadukkaisiin liikuntapalveluihin tulisi panostaa 88 prosentin mielestä. Merkittävä enemmistö haluaa liikuntapalveluille tukea verovaroista, jotta maksut pysyvät edullisina.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut sekä taiteen perusopetus ja vapaa sivistystyö tarjoavat mahdollisuuden oppia ja rentoutua. Niiden avulla voimme pitää huolta omasta henkisestä ja fyysisestä terveydestämme. Hyvätasoiset kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut ovat matkailullinen vetovoimatekijä, merkittävä elinvoimatekijä sekä houkuttelevat asukkaita ja osaavaa työvoimaa. Elinvoimainen kulttuuri ja siihen liittyvät moninaiset palvelut työllistävät ja virittävät yrittäjyyttä.

Pidetään huolta Oulun elinvoimasta ja oululaisten hyvinvoinnista laadukkailla kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluilla.

Mika Pietilä
kuntavaaliehdokas (sd.)
Oulu

Kuva: Minna Lehtinen

0 comments on “Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluista elinvoimaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: