Ajatuksia inhimillisyydestä ja yhteistyöstä

Monessa vaalimainoksessani näkyy ajatukseni siitä, että Oulussa tarvitaan inhimillistä politiikkaa ja yhteistyötä. Mitä pidemmälle vaalikampanjointi etenee sitä vahvemmin olen sitä mieltä.

Usealta oululaiselta olen saannut kuulla sen kuinka heidän mielestään tämän hetkinen kuntapolitiikka ei huomioi kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti. Monen mielestä päätöksiä tehdään tuntematta kuntalaisten tarpeita tai todellista elämää. Yksi kuntalainen tiivisti sen sanoihin: ”Tässä päätöksenteossa on inhimillisyys kaukana”.

Mitä inhimillisyys sitten tarkoittaa minulle? Minulle se on toisen ihmisen arvostamista ja kunnioittamista, siihen kuuluu loukkaamattomuus sekä myös hienotunteisuus. Inhimillisyys perustuu toisen ihmisen kuuntelemiseen ja kiinnostukseen häntä kohtaan. Erityisen tärkeänä inhimillisyydessä pidän sitä, että takaamme jokaiselle ihmiselle ihmisarvoinen elämän. Myös maailmanlaajuiset ihmisoikeudet pyrkivät turvaamaan tätä ihmisarvoista elämää. Ihmisarvoiseen elämään kuuluu, että jokainen ihminen on yhtä arvokas omana itsenään, riippumatta ulkonäöstä, taustasta, sairaudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tms. Meillä jokaisella on oikeus saada osakseen kunnioitusta ja arvostusta, myös hyvää ja ystävällistä kohtelua.

Sosialidemokraattinen liike on arvoihin pohjautuva kansanliike. Sosialidemokratian perusarvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus. Nämä perusarvot ovat minulle tärkeitä. Nämä perusarvot luovat mielestäni vahvan pohjan inhimillisyydelle. Nämä perusarvot yksi syy miksi olen juuri valinnut sosialidemokraattisen liikkeen taustayhteisökseni.

Miten sitten inhimillisyys parantaisi Oulua? Näen, että se tuo mukanaan lisää kuntalaisten arvostamista ja kunnioittamista. Erityisesti sen kautta, että kuuntelemme ja osoitamme enemmän aitoa kiinnostusta kuntalaisten asioihin ja huomioimme heidän tarpeitaan sekä mielipiteitä. Hienoa olisi jos lisääntyvä inhimillisyys johtaisi siihen, että jokainen oululainen tuntisi olevansa yhdenvertainen taustastaan riippumatta.

Tämä kaikki vaatii siis inhimillisyyttä ja lisää yhteistyötä kuntalaisten ja kaikkien erilaisten toimijoiden välillä taustasta riippumatta. Ihmiset ensin – heidän asioillaan me teemme politiikkaa.

-Mika

0 comments on “Ajatuksia inhimillisyydestä ja yhteistyöstä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: