Houkuttelevassa kaupungissa on sujuva julkinen liikenne ja hyvät mahdollisuudet pyöräilylle sekä jalankululle

Julkisen liikenteen tulee palvella oululaisia. Sujuva julkinen liikenne sekä jalankululle ja pyöräilylle suunniteltu kaupunki on houkutteleva.

Käytän ahkerasti julkista liikennettä niin Oulussa kuin muuallakin Suomessa. Lisäksi hyödynnän julkista liikennettä ahkerasti työmatkoillani ympäri Suomen ja Eurooppaa. Kun jäät alkavat sulaa pyöräteiltä siirryn työmatkoilla käyttämään pyörää. Ja tuleehan tuota pyöräiltyä muutenkin sinne ja tänne, ympäri Oulua.

Julkisen liikenteen tulee palvella oululaisia. Reittien, aikataulujen ja hintojen tulee olla niin houkuttelevia, että julkisen liikenteen käyttö lisääntyy entisestään. Tarvitsemme uusia reittejä. Ja miksikä ei Oulussa ei voisi tulevaisuudessa olla käytössä uusia julkisen liikenteen kulkuvälineitä. Kehittämisen tulee perustua kuntalaisten tarpeisiin ja olla käyttäjälähtöistä.

Huhtikuusta pitkälle syksyyn mm työmatka taittuu pyörällä. Oulussa löytyy paljon hienoa paikkoja pyöräillä myös vapaa-ajalla. Oulu on jo nyt hyvä pyöräilykaupunki, mutta kehittämistä siinäkin löytyy.

Olen allekirjoittanut Oupon, Oulun polkupyöräilijät ry, kuntavaaliteesit 2017. Polkupyöräillessä olen erityisesti kantanut huolta siitä, että jalankulkijat ja pyöräliikenne kulkevat samoilla reiteillä. En ole itsekään välttynyt vaaratilanteilta. Hienoa, että Oupo nostaa esille sen että pyöräliikenne olisi saatava erilleen jalankulusta.

Myös pyöräteiden kunto on kiinnittänyt huomioni vuosittain. Pyörätiet vaativat kunnostusta ja vilkkaimmat väylät vaatisivat myös levennystä. Oulu voisi myös seurata Helsingin mallia, jossa pyöräilyn kehittämiselle on varattu oma erillinen määräraha. Tämä lisäisi läpinäkyvyyttä ja helpottaisi pyöräilyn kehittämiselle varatun määrärahan käytön seurantaa.

Sujuva julkinen liikenne sekä jalankululle ja pyöräilylle suunniteltu kaupunki on houkutteleva. Autoliikenteestä tulee myös sujuvampaa, kun yksityisautoilu vähenee. Tämä myös vähentää ympäristön kuormitusta.

Päivitetään Oulun julkista liikennettä ja kehitetään Oulua pyöräilykaupunkina. Tehdään rohkeita ratkaisuja ja tehdään Oulusta entistä elävämpi kaupunki.

-Mika

0 comments on “Houkuttelevassa kaupungissa on sujuva julkinen liikenne ja hyvät mahdollisuudet pyöräilylle sekä jalankululle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: