Ehkäisevä työ säästää rahaa ja huolia

Fiksu kunta säästää investoimalla ehkäiseviin palveluihin, jollaisia voivat olla esimerkiksi lähiliikunta, perhepalvelut, nuorisotyö ja koulujen tukipalvelut.

Ehkäisevä työ sisältää laajan kirjon erilaisia palveluita ja toimintatapoja, joilla ehkäistään ongelmien syntymistä. Fiksu kunta säästää investoimalla ehkäiseviin palveluihin, jollaisia voivat olla esimerkiksi lähiliikunta, perhepalvelut, nuorisotyö ja koulujen tukipalvelut.

Kunnan toiminta vaikuttaa jollakin tavalla eri väestöryhmien hyvinvointiin ja terveyteen. Kunnat vaikuttavat päätöksillään siihen autetaanko ihmisiä vasta, kun ongelmat syvenevät vai ehkäistäänkö ongelmien syntyminen ennalta. Asukkaidensa hyvinvoinnista huolehtiva kunta varmistaa edellytykset terveelle kuntataloudelle.

Kaikki kuntalaiset tarvitsevat ehkäisevän työn palveluja. Erityisesti lapset ja nuoret. Koulu ja nuorisotyö tarjoavat nuorille tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Tukematta jättäminen maksaa kunnalle moninkertaisesti. Kuraattorin avun tarjoaminen tai vaikka harrastamisen mahdollistaminen ovat tärkeitä lapsille ja nuorille. Muutaman sadan euron panostus voi säästää tuhansia euroja, kun ei jouduta tulevaisuudessa panostamaan korjaavaan työhön.

Meidän on luotava eri tavoin nuorille mahdollisuudet turvalliseen nuoruuteen. Tukemalla päihteetöntä nuorisokulttuuria ehkäistään ryhmäpainetta, joka johtaa päihteiden käyttöön. Meidän on taattava nuorille toimintaa, tapahtumia ja paikkoja, joissa voi viettää aikaa ilman päihteitä. Nuoret tarvitsevat ympärilleen turvallisia aikuisia, jotka tukevat nuoria erilaisissa elämäntilanteissa. Laadukkaasta tuesta on Oulussa jo hyvä valtakunnallisestikin tunnettu toimintamalli, Byströmin nuorten palvelut.

Ehkäisevä työ on kaikkien sektoreiden yhteinen tehtävä. Työtä on tehtävä koordinoidusti. Tehdään Oulusta varhaisen tuen ja ehkäisevän työn edelläkävijä. Huolehditaan ehkäisevästä työstä ja säästetään pitkällä aikavälillä oululaisten veromaksajien varoja.

-Mika

0 comments on “Ehkäisevä työ säästää rahaa ja huolia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: