Päätös on sinun – olen käytettävissä

Minulla on tahtoa ja osaamista - olen käytettävissä tärkeään luottamustehtävään Oulun kaupunginvaltuustossa. Päätös on sinun.

Reilu kuukausi sitten tein päätöksen lähteä kuntavaaliehdokkaaksi Oulun demareiden listalle. En ole katunut päätöstäni. Kampanja-aika on ollut suhteellisen lyhyt, varsinkin ensikertalaiselle. Olen tutustunut uusiin ihmisiin, päässyt perehtymään moneen kuntalaisia pohdituttavaan asiaan, perehtynyt kuntavaalikuvioihin, rakentanut ja toteuttanut kampanjaani sekä tutustunut moniin uusiin asioihin. Jo tämän kaiken takia kannatti ryhtyä ehdokkaaksi, erityisesti mitä mahtavimmassa Oulun demareiden porukassa.

Olen vaaliteemoihini nostanut palvelut (kulttuuri, liikunta ja nuoriso), varhaiskasvatuksen ja koulutuksen, nuoret, joukkoliikenteen sekä suvaitsevaisuuden. Myös osallisuus ja vaikuttaminen ovat sisällytettyjä läpileikkaavasti vaaliteemoihini. Kaikki nämä löytyvät tavalla tai toisella Oulun demareiden kuntavaalitavoitteista sekä myös SDP:n valtakunnallisesta kuntavaaliohjelmasta. En suinkaan ole unohtanut ikäihmisiä tai sotepalveluja. Ikäihmiset käyttävät paljon palveluita, joiden järjestämistä ja olemassaoloa puolustan. Ja vaikka sotepalvelut mahdollisesti siirtyvät maakunnalle tulevaisuudessa, niin ne ovat edelleen kuntalaisille suunnattuja palveluja, joiden järjestämisestä poliitikot päättävät.

Kampanjointi on ollut mielenkiintoista. Kaiken kampanjoinnin rinnalla olen käynyt normaalisti töissä. Nuorisotyön asiantuntijatehtäväni on vaativaa ja välillä onkin tuntunut haastavalta jaksaa työpäivien päätteeksi kääntää ajatukset vaalityöhön. Olen aktiivinen järjestötoimija. Olemassa oleviin luottamustehtäviin on pitänyt edelleen löytää aikaa, eli vaalityötä on tehty välillä yöntunteina. Onnekseni sain opintoni nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriohjelmassa valmiiksi ennen vaalirumbaa, niiden loppuunsaattaminen ei olisi enää mahtunut vuorokauden tunteihin.

Parhaani olen tehnyt reilun kuukauden aikana. Olen otettu viesteistä ja kommenteista niin tutuilta, ystäviltä kuin tuntemattomilta. Moni on haastanut, moni yhteydenotto on antanut uutta ajateltavaa. En kuitenkaan koskaan ole pelännyt uusia haasteita tai ottaa vastuuta. Kun päätin lähteä mukaan ehdokkaaksi arvioin samalla sen olenko valmis kaupunginvaltuuston jäseneksi tai muuhun kaupungin luottamustehtävään. Olen edelleen. Kampanjan aikana kiinnostus on kasvanut.

Sunnuntai 9.4.2017 on kuntavaalipäivä. Päivän aikana ratkeaa ketkä ovat niitä luottamushenkilöitä, jotka tulevan neljän vuoden aikana Oulun valtuustossa käyttävät ääntä ja päättävät oululaisten asioista. Minulla on tahtoa ja osaamista – olen käytettävissä tähän tärkeään luottamustehtävään. Päätös on sinun.

– Mika

0 comments on “Päätös on sinun – olen käytettävissä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: