Kiitos kuluneesta vuodesta

On kulunut aikaa siitä, kun olen tänne blogiini kirjoittanut. Näin vuoden lopussa on siis hyvä hiukan summata yhteen kulunutta vuotta ja kertoa myös mitä kaikkea syksyn aikana on tapahtunut.

Siitä on noin vuosi, kun minuun otettiin ensimmäisiä kertoja yhteyttä Oulun demareista ja kyseltiin kiinnostustani kuntavaaliehdokkaaksi. Ensimmäinen vastaukseni oli harkinnan jälkeen ei, mutta lisäkeskustelujen ja kontaktointien jälkeen allekirjoitin suostumuksen ehdokkaaksi ja aloitin kampanjoinnin.

Kuntavaalikampanjointi oli mielenkiintoista ja opettavaista aikaa. Nyt tiedän seuraaviin mahdollisiin vaaleihin monta asiaa, jotka teen toisin. Varaan kampanjaan ehdottomasti enemmän aikaa ja kokoan pienen kampanjaryhmän. Minulta on jo kysytty kiinnostustani maakuntavaaleihin ja ainakin alustavasti olen lupautunut olemaan demareiden riveissä ensimmäisissä maakuntavaaleissa.

Kuntavaalien äänisaalis toi minulle paikan Business Oulu liikelaitoksen johtokunnan varajäsenenä. Olen päässyt syksyn aikana mukaan pariin kokoukseen sekä kahteen seminaariin. Business Oulun johtokunta on mielenkiintoinen luottamustehtävä Oulun elinkeinon ja työllisyyden edistämiseksi. Ja jälleen olen oppinut mielettömän paljon uusia asioita.

Muita luottamustehtäviä

Demarijäsenyys on tuonut mukanaan myös muitakin luottamustehtäviä. Oulun Sosialidemokraattinen työväen yhdistys valitsi minut syyskokouksessa johtokunnan jäseneksi. Odotan tämän luottamustehtävän alkamista mielenkiinnolla. Varmasti hyvä oppimisenpaikka, mutta myös vaikuttamisen mahdollisuus.

Syksyn alusta olen myös vetänyt Oulun demareiden kaupunkistrategia työryhmää. Ryhmä koostuu oululaisista demareista, jotka ovat kiinnostuneita strategiatyöskentelystä. Kaupunkistrategia on osa SDP:n laajempaa kaupunkistrategiatyötä 22 Suomen suurimmassa kaupungissa. Tämä työ on sisältänyt työryhmätyöskentelyä ja jatkuu jälleen ensi vuoden puolella.

Muutama viikko sitten sain myös tietää, että minut oli valittu mukaan SDP:n poliittisen valmisteluun Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotyöryhmän jäseneksi. Työskentely alkaa tammikuussa nuorisotyöryhmän kokouksella. Tätä odotan erityisellä mielenkiinnolla. Erityisen iloinen olen, että pääsen hyödyntämään nuorisopolitiikan osaamistani ja asiantuntijuutta koko puoleen poliittisessa valmistelussa.

Mukava vuosi uusien asioiden parissa

Olen tyytyväinen, että rohkeasti tammikuussa päätin lähteä mukaan kuntavaaleihin ja sitä kautta demarien toimintaan. Arvostan sosialidemokratian perusarvoja, vapautta, tasa-arvoa ja solidaarisuutta. Näiden arvojen eteen on ilo työskennellä.

Olen iloinen siitä positiivisesta vastaanotosta, jota olen Oulun demareiden keskuudessa saanut. Olen päässyt mukaan valmistelemaan ja toteuttamaan keskustelutilaisuutta kulttuuripääkaupunki-hankkeesta sekä juontamaan arvostamieni Liisa Jaakonsaaren ja Tytti Tuppuraisen glogitilaisuutta, jossa myös demareiden presidenttiehdokas Tuula Haatainen vieraili.

Ja en voi olla mainitsematta sitä kuinka mahtavia uusia ystävyyssuhteita on kuluneen vuoden aikana syntynyt. Ilman loikkausta politiikkaan en olisi näihin mahtaviin ihmisiin tutustunut ja ystävystynyt.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta. Tehdään ensi vuodesta parempi kuin tästä vuodesta.

-Mika

Kuva: Minna Lehtinen, 2017

0 comments on “Kiitos kuluneesta vuodesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: