Mika Pietilä

Olen asunut Oulussa nyt reilut 12 vuotta. Ouluun muutin mielenkiintoisten työtehtävien perässä. Asun aviopuolisoni ja ranskanbulldoggi Nopan kanssa Alppilassa. Ikää on mittariin ehtinyt kertyä 45-vuotta.

Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi (AMK) ja yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriohjelmasta. Lisäksi olen opiskellut työn ohessa johtamisen erikoistutkinnon (JET). Parhaillaan suoritan kasvatustieteiden perusopintoja Jyväskylän avoimeen yliopistoon. Työskentelen Oulun kaupungilla nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä nuorisotyön asiantuntijatehtävissä osamiskeskus Koordinaatissa, joka on valtakunnallinen nuorisotyön osaamiskeskus .

Vapaa-aikani kuluu luottamustehtävissä erilaisissa järjestöissä sekä kulttuurin ja ystävien parissa sekä kesäisin erityisesti kesämökillämme Iin Oijärvellä. Vauhdikkaan ja vaativan työn vastapainona kulttuuri ja mökkeily tarjoavat hyvän mahdollisuuden rentoutua ja ladata akkuja. Luottamustehtävät järjestöissä ovat mielenkiintoinen ja haastava mahdollisuus hyödyntää ja kehittää omaa osaamista.

Sosialidemokraattinen liike tarjoaa politiikan tekemiselle arvoihini sopivan alustan toimia yhteiskunnan ja ihmisten paremman elämän puolesta. Arvostan sosialidemokratian perusarvoja, vapautta, tasa-arvoa ja solidaarisuutta. Kuntavaalien jälkeen 2017 olen päässyt ja saanut perehtyä tarkemmin demareiden toimintaan Oulussa, Oulun piirin alueella ja myös valtakunnallisesti. Toiminta Oulun demareissa on tuonut arkeen siis uusia tuulia. Vuoden 2018 alussa aloitin Oulun sosialidemokraattisen työväenyhdistyksen johtokunnan jäsenenä. Järjestötoiminta on toki tuttua monestakin aikaisemmasta yhteydestä, mutta poliittisessa järjestössä tämä johtokunnan jäsenyys on ensimmäinen. Paljon opettelua ja perehtymistä. Ja paljon todella hienoa toimintaa. Vuoden lopussa tulin valituksi Oulun sosialidemoraattisen kunnallisjärjestön hallitukseen. Uusi vuosi opettaa minulle mitä kaikkea hallituksen jäsenyys ja sihteerin tehtävä kunnallisjärjestössä tuo tullessaan.

Olen ilolla saanut vetää demareiden kaupunkistrategiaryhmää Oulussa syksystä 2017. Suomen suurimmissa kaupungeissa käynnistyi kaupunkistrategiatyöskentely puolueen käynnistämänä edellisten kuntavaalien jälkeen. Ryhmän kokoontumisissa on asiaa riittänyt ja siellä on saanut kyllä todellisen laajan kattauksen demareiden toiminnasta ja politiikasta Oulussa pidemmältä ajalta. Kiitos mielenkiintoisista keskusteluista kaikille työskentelyyn osallistuneille. Työ jatkuu tänäkin vuonna.

Keväällä puolue avasi haun työryhmiin, joissa valmistellaan SDP:n puolueohjelmaa. Pääsin mukaan nuorisotyön ryhmään. Osallistuminen puolueen poliittisen ohjelman valmisteluun ryhmässä on tarjonnut mielenkiintoisen mahdollisuuden oman ammatillisen ja nuorisopoliittisen osaamisen näkökulmasta.

Linkki lyhyeen ansioluettelooni.