Blogikirjoitus

Avauspuheenvuoro demariväen seminaarissa 9.10.2021 Rukalla

Yksi merkittävimmistä virstastanpylväistä meille on tammikuussa 2022 järjestettävät aluevaalit. Noissa vaaleissa ympäri Suomen valitaan aluevaltuutetut, jotka päättävät meille jokaiselle suomalaiselle merkittävien sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä hyvinvointialueilla

Lämpimästi tervetuloa Rukalle SDP Oulun piirin ay- ja demariväen seminaariin. On hienoa tavata teitä kaikki kasvokkain. Nämä tapaamiset on yksi järjestötoiminnan parhaista paloista, kun pääsee tapaamaan, keskustelemaan, kohtaamaan, verkostoitumaan ja vaihtamaan kuulumisia. On ilo saada kuulla tänään ja huomenna puheenvuoroja ajankohtaisista asioista sekä päästä keskustelemaan muun muassa hyvinvointialuevaaleihin liittyvistä asioista.

Käymme läpi historiallista muutosta. Usean koeponnistuksen jälkeen kesällä viimeinkin hyväksyttiin sotelait, jotka käynnistivät käynnissä oevan prosessin kohti hyvinvointialueita. Monta asiaa on vielä valmisteltava ja päätettävä ennen kuin sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi pyörivät hyinvointialueiden järjestämisvastuulla 1.1.2023.

Yksi merkittävimmistä virstastanpylväistä meille on tammikuussa 2022 järjestettävät aluevaalit. Noissa vaaleissa ympäri Suomen valitaan aluevaltuutetut, jotka päättävät meille jokaiselle suomalaiselle merkittävien sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä hyvinvointialueilla. Olemme eilen SDP Oulun piirihallituksen kokouksessa hyväksyneet yli 70 puolueosastojen ehdottamaa ehdokasta aluevaaliehdokkaiksi. Onnea ja menestystä kaikille ehdokkaille. Ja tervetuloa mukaan joukkueeseen edelleen te kaikki, jotka vielä harkitsette ehdokkuutta.

Hyvinvointialueiden luottamushallinnossa tarvitaan laajasti erilaista osaamista. Uskallan vain arvailla sitä työn määrää, joka luottamushallinnolla on edessä. Koko Suomessa tämä käynnissä oleva muutos koskettaa yli 170 000 työntekijää. Hyvinvointialueiden budjetit yhteensä ovat yli 20 MRD euroa. Jotta meillä jokaisella suomalaisella, kainuulaisella tai pohjoispohjalaisella on tulevaisuudessa edelleen käytössä laadukkaat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut, on meidän muistettava huolehtia muutoksen keskellä niistä ihmisistä, jotka näissä palveluissa työskentelevät. Työntekijät ja heidän osaaminen, ovat organisaation tärkein voimavara. Hyvinvointialueiden tärkein voimavara, työntekijät, kohtaavat tulevaisuudessakin hyvinvointialueilla niin lapset, nuoret, työikäiset kuin ikäihmiset. Työntekijät ovat yhtä kuin sote- ja pelastuspalvelut.

Hyvät osallistujat, toverit. Nautitaan tämän viikonlopun annista ja sisällöstä. Vaihdetaan kuulumisia ja ladataan myös akkujamme tulevia hyvinvointivaaleja varten. Tarvitsemme niiden akkujen virtaa hyvinvointivaaleissa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Äänestäjille terveyspalvelut ovat tärkeimpiä palveluja kunnissa. Äänestäjien mielestä me sosialidemokraatit osaamme hoitaa palveluiden järjestämisen parhaiten. Meillä sosiaalidemokraateilla on valtavasti potentiaalia ja edellytyksiä pärjätä hyvin näissä vaaleissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.