Blogikirjoitus

Hyvää uutta vuotta kaikille

Hyvää uutta vuotta kaikille! Gott Nytt År! Happy New Year!

Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä on hyvä hetkeksi pysähtyä tarkastelemaan edellistä vuotta ja ottaa samalle katse vuoteen 2019.

Mennyt vuosi on ollut työntäyteinen. Työni nuorisotyön osaamiskeskuksessa on joka päivä haastavaa ja mielenkiintoista. Työssäni erityisasiantuntija nuorten nuorille suunnatun tieto-, neuvonta- ja ohjaustyön parissa tapaan paljon ihmisiä erilaisista nuorisotyön toimintaympäristöistä ja pääsen perehtymään myös eri organisaatioiden tekemään arvokkaaseen työhön nuorten parissa. Suomessa on paljon nuoria, jotka tarvitsevat tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Arvostan korkeasti sitä tärkeää ehkäisevää ja ennakoivaa työtä, jota nuorten parissa tehdään. Kaikilla, niin nuorilla kuin työntekijöillä, tavoitteena parempi huominen ja hyvä arki.

Kuntavaalien jälkeen 2017 olen päässyt ja saanut perehtyä tarkemmin demareiden toimintaan Oulussa, Oulun piirin alueella ja myös valtakunnallisesti. Toiminta Oulun demareissa on tuonut arkeen siis uusia tuulia. Vuoden 2018 alussa aloitin Oulun sosialidemokraattisen työväenyhdistyksen johtokunnan jäsenenä. Järjestötoiminta on toki tuttua monestakin aikaisemmasta yhteydestä, mutta poliittisessa järjestössä tämä johtokunnan jäsenyys on ensimmäinen. Paljon opettelua ja perehtymistä. Ja paljon todella hienoa toimintaa. Vuoden lopussa tulin valituksi Oulun sosialidemoraattisen kunnallisjärjestön hallitukseen. Uusi vuosi opettaa minulle mitä kaikkea hallituksen jäsenyys ja sihteerin tehtävä kunnallisjärjestössä tuo tullessaan.

Olen ilolla saanut vetää demareiden kaupunkistrategiaryhmää Oulussa syksystä 2017. Suomen suurimmissa kaupungeissa käynnistyi kaupunkistrategiatyöskentely puolueen käynnistämänä edellisten kuntavaalien jälkeen. Ryhmän kokoontumisissa on asiaa riittänyt ja siellä on saanut kyllä todellisen laajan kattauksen demareiden toiminnasta ja politiikasta Oulussa pidemmältä ajalta. Kiitos mielenkiintoisista keskusteluista kaikille työskentelyyn osallistuneille. Työ jatkuu tänäkin vuonna.

Keväällä puolue avasi haun työryhmiin, joissa valmistellaan SDP:n puolueohjelmaa. Pääsin mukaan nuorisotyön ryhmään. Osallistuminen puolueen poliittisen ohjelman valmisteluun ryhmässä on tarjonnut mielenkiintoisen mahdollisuuden oman ammatillisen ja nuorisopoliittisen osaamisen näkökulmasta.

Kevään eduskuntavaalit tulee olemaan tiukka rutistus. Varsinaisiin vaaleihin on aikaa vielä reilu kolme kuukautta. Odotan kevättä mielenkiinnolla ja suurella innolla. Olen valmistellut monia asioita taustalla ja varsinainen kampanjointi käynnistyy tammikuussa. Toivottavasti tapaan kampanjan aikana monia ihmisiä ja pääsen keskustelemaan niistä asioista, jotka ihmisiä puhuttavat ja mietityttävät. Minulle jokaisen asia on tärkeä asia.

Kun ottaa katsauksen juuri päättyneeseen vuoteen on muutama asia myös nostettava esille omasta perheestä ja vapaa-ajasta. Olemme puolisoni kanssa asuneet Oulussa pian 13 vuotta. Edelleen muistan ensimmäisen työpäivänä helmikuisena pakkaspäivänä Oulun nuorisoasiainkeskuksessa. Paljon on sen jälkeen tapahtunut. Uusia ystäviä, uusia harrastuksia, uusi työtehtävä, uusi omistusasunto (itseasiassa kaksi) jne. On meitä koetellut vakavat sairastumiset lähipiirissä ja olemme valitettavasti joutuneet saattamaan lähisukulaisia viimeiselle matkalle. Onneksi on välillä ollut ilon juhlia, viimeksi kesällä saimme juhlia lähisukulaisemme häitä. Lämmin kesä sujahti ja paljon vietimme aikaamme kesämökillä Oijärvellä vehreän luonnon keskellä. Koiramme Noppa, ranskanbulldoggi tyttö, on viettänyt meillä elämästään jo yli viisi vuotta. Noppa jaksaa ilahduttaa jokaista arkista päiväämme seniori-iästään huolimatta.

Vielä kerran hyvää uutta vuotta!

Alkuperäinen kuva: Minna Lehtinen, 2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.