Blogikirjoitus

Hyvinvointia kaikille monialaisesti toimivilla palveluilla

Meidän on pidettävä jokaisesta huolta - ikään, elämäntilanteeseen ja tulotasoon katsomatta.

Tammikuussa järjestettävissä aluevaaleissa ratkaistaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden suunta. Vuoden 2023 aloittavien hyvinvointialueiden päättäjät valitaan 23.1.2022 pidettävissä aluevaaleissa. Vaaleissa valittava Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuusto päättää kuinka tulevaisuudessa alueemme 30 kunnan alueella asuvan yli 400 000 asukkaan arkeen vaikuttavat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut järjestetään.

Olen asettunut ehdokkaaksi historian ensimmäisiin aluevaaleihin. Olen saanut olla mukana hyvinvointialueen valmistelussa vuodesta 2020 ja päässyt perehtymään sote-uudistukseen ja hyvinvointialueen muodostumiseen jo pidempään. Hyvinvointialueen päättäjänä haluan olla varmistamassa, että palveluiden järjestämisessä alueen erilaisuus ja asukkaiden erilaiset tarpeet huomioidaan. Minulla löytyy monipuolista kokemusta ja osaamista ihmisten hyvinvoinnin edistämisessä. Olen työskennellyt nuorisotyössä jo yli 20 vuotta. Työn ohessa toimin myös mm. SDP:n puoluehallituksen jäsenenä, puheenjohtajana SDP:n Oulun piirissä, varapuheenjohtajana Akavan Erityisalojen ammattiliitossa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen varajäsenenä ja Maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) jäsenenä.

Huomio hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kaikkien palveluiden tulee olla toimivia, oikea-aikaisia ja saavutettavia. Uudessa organisaatiossa on kiinnitettävä erityistä huomiota henkilöstön hyvinvointiin. Myös terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen on panostettava. Olen tiivistänyt vaaliteemani aluevaaleissa kolmeen kokonaisuuteen.

1. Toimivat, oikea-aikaiset ja saavutettavat palvelut

Hyvinvointialueella tulee huomioida alueen erilaisuus. Eri paikoissa tarvitaan erilaisia palveluita. Sote-uudistuksen tärkeä tavoite on palveluiden integraatio, eli palveluiden toimiminen paremmin yhteen ja monialaisesti. Palveluiden on oltava toimivia, hoitoa on saatava oikea-aikaisesti ja palveluiden on oltava saavutettavia. Liikkuvien palveluiden käyttöä digitaalisuuden hyödyntämistä on lisättävä. Ratkaisujen on oltava sujuvia ja tuotava hyötyä käyttäjille.

2. Hyvinvoiva ja osaava henkilöstö takaa laadukkaat palvelut

Palvelut ja hoitolupaus eivät toteudu ilman osaavaa ja hyvinvoivaa henkilökuntaa. Henkilöstö on organisaation arvokkain resurssi. Henkilöstöllä tulee olla mahdollisuus osallistua oman työnsä kehittämiseen ja muutoksen suunnitteluun. Hyvinvointialueen tulee olla joustava ja monimuotoisuutta tukeva työnantaja, jossa johtamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Työhyvinvoinnin, hyvän johtamisen ja jatkuvien koulutusmahdollisuuksien lisäksi kyseessä on palkkauskysymys.

3. Panostuksia monialaisesti toteutettavaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen

Hyvinvointia on tarkasteltava laajasti. Ihmisten hyvinvointia on edistettävä yhteistyössä. Hyvinvoinnin edellytyksenä ovat terveyden lisäksi osallisuus, mielekäs tekeminen ja itsensä toteuttaminen. Hyvinvointialueiden ja kuntien vastuulla olevien palveluketjujen tulee toimia saumattomasti yhteen. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä tulee olla mukana myös järjestöt. Monialaisella yhteistyöllä raja-aidat madaltuvat, palvelut toimivat paremmin ja ihmisten ongelmia kyetään hoitamaan paremmin.

Ole mukana tekemässä muutosta paremman huomisen puolesta! Äänestämällä tammikuussa järjestettävissä aluevaaleissa vaikutat tuleviin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluihin. Meidän on pidettävä jokaisesta huolta – ikään, elämäntilanteeseen ja tulotasoon katsomatta. Käytä äänioikeuttasi 23.1.2022 järjestettävissä aluevaaleissa!

Kuva: Veekoovee, Vesa Vainionpää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.