Blogikirjoitus

Kohti SDP:n puoluekokousta

Puoluekokousedustajana haluan olla edistämässä sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän yhteiskunnan rakentamista. Muutoksessa ja päätöksenteossa on myös huomioitava meidän alueemme tarpeet ja erityispiirteet.

Maanantaina 24.2.2020 alkaa Oulun sosialidemokraattisen piirin puoluekokousedustajien vaali. Vaalissa valitaan Oulun kaupungin alueelta (vaaliyhtymä 1) yhdeksän puoluekokousedustajaa Tampereella 12.-14.6.2020 pidettävään SDP:n 46. puoluekokoukseen. Oulun piirin toisessa vaaliyhtymässä (vaaliyhtymä 2) valitaan 14 puoluekokousedustajaa muualta vaalipiirin alueelta. Yhteensä SDP:n Oulun piiriä puoluekokouksessa edustaa 23 henkilöä.

Olen ehdokkaana vaaliyhtymässä 1, eli Oulun kaupungin alueelta valittavissa puoluekokousedustajissa. Olen nyt ensimmäistä kertaa ehdokkaana puoluekokousedustajaksi. Odotankin innolla, että pääsen mukaan puoluekokousedustajaksi ja käsittelemään puolueen periaatejulistusta, poliittista ohjelmaa ja aloitteita. Nämä ohjelman ja päätökset rakentavat puolueemme tulevaisuuslinjaa. Puoluekokouksessa tehdään myös tärkeitä henkilövalintoja. Siellä valitaan puheenjohtaja, puoluesihteeri puoluehallitus ja puoluevaltuusto kaudelle 2020-2023.

Puoluekokousedustajana haluan olla edistämässä sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän yhteiskunnan rakentamista. Muutoksessa ja päätöksenteossa on myös huomioitava meidän alueemme tarpeet ja erityispiirteet. Mielestäni puoluekokousedustajalla on oltava selkeää näkemystä puolueen toiminnasta niin järjestö- kuin poliittisen toiminnan osalta. Edustajan on tunnettava oman alueensa erityiskysymyksiä kuin valtakunnallisia poliittisia linjauksia. Näihin vaikuttaminen ei onnistu ilman verkostoja puolueen sisällä. 

SDP:n Oulun piirin ja Oulun sosialidemokraattisen työväenyhdistyksen puheenjohtajana olen päässyt perehtymään jo moniin aluettamme ja Oulun kaupunkia koskettavaan asiaan ja niiden valmisteluun. Piirin uutena puheenjohtajana olen päässyt jo nyt tutustumaan ja verkostoitumaan eri piirien toimijoiden kanssa. Näen, että verkostot ja kokemukseni vaikuttamistyössä monissa erilaisissa yhteisöissä antaa minulle erinomaisen pohjan edustaa koko piiriämme puoluekokouksessa Tampereella.

Tässä puoluekokousedustajien jäsenvaalissa voit äänestää netissä tämän linkin kautta. Jos haluat tutustua tarkemmin puoluekokousedustajaehdokkaisiin, löydät lisätietoa SDP Oulun piirin verkkosivuilta . Oulun kaupungin alueen ehdokkaat löytyvät Oulun demareiden verkkosivulta .

Minua voit äänestää tässä jäsenvaalissa numerolla 19. Odotan, että pääsen edustamaan jäseniämme puoluekokoukseen. Kannattaa käyttää äänioikeutta tässäkin vaalissa.

Mika Pietilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.