Mika Pietilä

Olen demariaktiivi Oulusta, jonka sydän sykkii vaikuttamistyölle.

Olen oululainen nuorisotyön tehtävissä työskentelevä yhteisöpedagogi (AMK) ja yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriohjelmasta. Ouluun Pohjois-Pohjanmaalle minut toi nuorisotyö, jonka erilaisissa tehtävissä olen toiminut jo kaikkineensa yli 25 vuotta. Tällä hetkellä työni koostuu digitaaliseen nuorisotyöhön liittyvän nuorisoalan ammattilaisten osaamisen vahvistamisesta, sidosryhmä- ja verkostoyhteistyöstä ja valtakunnallisen nuorisopoliittisen ohjelman tavoitteiden edistämisestä. 

Voit tutustua tarkemmin ansioluettelooni tämän linkin kautta.

Sosialidemokraattinen liike tarjoaa politiikan tekemiselle arvoihini sopivan alustan toimia yhteiskunnan ja paremman huomisen puolesta. Arvostan sosialidemokratian perusarvoja, vapautta, tasa-arvoa ja solidaarisuutta, jotka ohjaavat minua päätöksenteossa eri tasoilla.

Sydämeni sykkii vaikuttamiselle ja järjestötyölle. Vapaa-aikani kuluukin vahvasti luottamustehtävissä erilaisissa järjestöissä sekä kulttuurin parissa. Vuodesta 2020 olen saanut luottamuksen toimia puheenjohtajana niin Oulun sosialidemokraattisessa työväenyhdistyksessä kuin Oulun sosialidemokraattisessa piirijärjestössä. Vuonna 2020 SDP:n puoluekokous valitsi minut SDP:n puoluehallituksen jäseneksi. Kaikki nämä tehtävät ovat haastaneet mukavalla tavalla ja tutustuttaneet sosialidemokraattisen liikkeen moninaisuuteen. Puolueen poliittisessa ohjelmatyössä olen mukana myös puheenjohtajan roolissa kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotyöryhmässä. Sosialidemokraattisen liikkeen erilaisten luottamustehtävien lisäksi toimin aktiivisesti ammattiliitossa.

Olen ollut ay-aktiivi jo yli 10-vuoden ajan ja nyt viimeiset kolme vuotta olen saanut luottamuksen toimia Akavan Erityisalat AE ry:n varapuheenjohtajana. Toimiminen ammattiliitossa on vahvistanut osaamistani vaikuttajana palkansaajien näkökulmasta. Ammattiliiton vaikuttamistyö tapahtuu pitkällä aikavälillä ja on usein taustalla puurtamista. Toimin myös työttömyyskassa Erkon hallituksen jäsenenä.

Minulla on takana kahdet kuntavaalit. Vuosina 2017-2021 pääsin mukaan päätöksentekoon Business Oulun liikelaitoksen johtokunnan varajäsenenä. Syksyllä 2021 aloitin Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksessa varajäsenenä sekä Maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) jäsenenä. Olen saanut myös toimia vuodesta 2020 jäsenenä laajassa poliittisessa ohjausryhmässä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelussa. Aluevaalien jälkeen minut valittiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen luottamushallinnossa yksilöasianjaoston varajäseneksi.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista ja edistämistä. Tämä kaikki onnistuu yhdessä ja yhteistyössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.