Blogikirjoitus

Osatyökykyisten työllistyminen lisää hyvinvointia

Pitkäaikainen työttömyys heikentää terveyttä ja syrjäyttää. Osatyökykyisten työllistämisellä parannetaan työmarkkinoiden tasa-arvoa ja lisätään ihmisten osallisuutta sekä hyvinvointia.

Osatyökykyisten työllistämiseksi on tehty erilaisia toimenpiteitä usealla eri hallituskaudella. Käytetyt keinot, kuten palkkatuettu työ, eivät kuitenkaan ole usein auttaneet heitä työllistymään avoimille työmarkkinoille.  

Sanna Marinin johtama hallitus edistää osatyökykyisten työllistymistä perustamalla valtion omistaman erityistehtäväyhtiön, Työkanava Oy:n. Yhtiön tavoitteena on työllistää vuosittain 1000 osatyökykyistä. Työkanava Oy tarjoaa työpaikkojen lisäksi tukea vaikeimmassa asemassa oleville osatyökykyisille, joiden työllistymismahdollisuuksia ei ole aiemmin onnistuttu merkittävästi lisäämään. Yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2022. 

Pitkäaikainen työttömyys heikentää terveyttä ja syrjäyttää. Osatyökykyisten työllistämisellä parannetaan työmarkkinoiden tasa-arvoa ja lisätään ihmisten osallisuutta sekä hyvinvointia. On tärkeää, että erilaisia työntekijöitä kohdellaan tasavertaisesti. Siksi Työkanava Oy tarjoaa osatyökykyisille oikeaa palkkatyötä työehtosopimusten mukaisesti. Tavoitteena on myös kohentaa heidän osaamistaan ja työmarkkinavalmiuttaan niin, että mahdollisimman moni pääsee siirtymään töihin avoimille työmarkkinoille.  

Jokaisella ihmisellä on oikeus työelämään omien kykyjensä ja jaksamisensa mukaan. Osatyökykyisillä on monenlaista ammattiosaamista ja laaja koulutustausta, joten heillä on paljon annettavaa yhteiskunnalle. On kestämätöntä, että moni osatyökykyinen on jäänyt vastoin tahtoaan työelämän ulkopuolelle. 

Yrityksille uusi valtionyhtiö tarjoaa vähäriskisen ja helpon tavan saada osaavaa työvoimaa myös osatyökykyisistä. Tavoitteena on madaltaa yritysten kynnystä ensimmäisen osatyökykyisen palkkaamiseen. Näin hyötyvät sekä työnantaja, että osatyökykyinen työnhakija. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.