Blogikirjoitus

Oulun demareiden kampanja pyörähti käyntiin

Sunnuntaina 10.2.2019 oli ilmassa suurta juhlan tuntua, jännitystäkin. SDP Oulun piirissä pidettiin kampanjastartit Oulussa sekä Kajaanissa. Paikalla oli paljon niin tuttuja jäseniä, ehdokkaiden tukiryhmäläisiä kuin vaalistartista kiinnostuneita. Kansanedustaja Tytti Tuppurainen kävi Oulun tilaisuuden alussa läpi puolueen tulevaisuustavoitteita sekä ajankohtaista poliittista tilannetta.

SDP:n valtakunnallisia teemoja vaaleissa ovat maksuton ja laadukas toisen asteen koulutus, lapsiköyhyyden poistaminen, pienituloisten eläkeläisten aseman kohentaminen, reilu työelämä ja ilmastomuutoksen torjunta.

Itse nostin omassa puheenvuorossani esille minulle tärkeät arvot: oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Kyseiset arvot viitoittavat tietäni kohti eduskuntavaaleja. Nuorisotyön ammattilaisena haluan kiinnittää erityistä huomiota siihen kuinka tehtävät päätökset vaikuttavat tuleviin sukupolviin. Tehtävien päätösten on oltava kestäviä nyt ja niissä on huomioitava myös lapset ja nuoret, jotka kasvavat itsenäisiksi kansalaisiksi. Meillä Suomessa asuu yli 110 000 lasta ja nuorta köyhyydessä. Köyhyys on myrkkyä lasten ja nuorten aivoille. Niukkuus ja stressi rahan puutteesta muun muassa lamauttaa ajattelukyvyn. Näillä köyhyydessä elävillä lapsilla ja nuorilla ei ole myöskään yhdenvertaisia mahdollisuuksia harrastaa. Siksi nostakin yhdeksi tärkeäksi asiaksi ensi vaalikaudella harrastustakuun toteuttamisen.

Aktiivina ammattiyhdistysliikkeen toimijana nostin esille myös paremman työelämän. Työntekijöiden kurittamisen on päätyttävä ja tulevaisuuden työelämän olosuhteista on neuvoteltava yhdessä ja yhteistyössä työmarkkinaosapuolten kanssa. Sopimusyhteiskunta on palautettava. Tärkeä työelämän yhdenvertaisuuteen liittyvä uudistus on perhevapaiden uudistaminen. Perhevapaiden on jakauduttava tasaisesti vanhempien kesken. Hyvä työelämä ei ole myöskään vain palkkakysymys, vaan työelämän laatukysymysten on oltava myös kunnossa. Meidän demareiden ei pidä myöskään unohtaa suurta joukkoa itsensätyöllistäjiä ja heidän asemansa työelämässä.

Oulun tilaisuuden lisäksi olin mukana Kajaanissa. Kajaanin starttia oli vauhdittamassa myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Meidän Oulun vaalipiirin SDP:n ehdokkasjoukko on erinomainen. Tämä tunne vahvistui sunnuntaina kahden tilaisuuden jälkeen, joissa kohtasin paljon demarihenkisiä äänestäjiä. Tilaisuuksien jälkeen oli vanha tunne, että meillä kaikilla on sama suunta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.