Blogikirjoitus

Puheenjohtajia valitsemassa

Tulevana viikonloppuna valitaan SDP:n puoluejohto 46. puoluekokouksessa Tampereella. Oulun vaalipiiristä puoluekokousedustajia on yhteensä 23.

Minulla on uskomattoman hieno mahdollisuus olla lähipäivinä vaikuttamassa kahdessa eri tilaisuudessa puheenjohtajavalintoihin. Tulevana viikonloppuna osallistun SDP:n puoluekokouksen Oulun piirin puoluekokousedustajana ja olen valitsemassa puoluhallituksen puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajia sekä puoluevaltuuston puheenjohtajaa. Puoluekokouksen jälkeen pääsen tiistaina äänestämään Akavan Erityisalojen liittokokousedustajana Akavan tulevasta puheenjohtajasta.

Osallistun ensimmäistä kertaa SDP:n puoluekokoukseen. Olen edelleen otettu siitä luottamuksesta, jonka sain puoluekokousedustajien vaalissa Oulun piirissä. Olen paneutunut puoluekokousasioihin tarkkaan, jolla haluan osoittaa kiitosta siitä luottamuksesta, joka minulle on osoitettu. Kiitos myös useista yhteydenotoista ja keskusteluista, joita olen saanut eri jäsenten kanssa käydä puoluekokouksen alla. Ajatukset ja mielipiteet asiakysymyksissä sekä henkilövalinnoissa ovat osuneet yksiin.

SDP:n puoluejohdon valinnat

Olen vakuuttunut, että Sanna Marinin valinta puheenjohtajaksi vie SDP:tä yhä vahvemmin kohti sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävämpää Suomea. Puolueen vahva ohjelmatyö ja luottamus kansalaisyhteiskuntaan vie meidät askel askeleelta kohti kuntavaaleja 2021, jotka ovat seuraava SDP:n iso näytönpaikka.

Puolueen puheenjohtaja tarvitsee hyvän tiimin ympärilleen, joka muodostuu varapuheenjohtajista, puoluesihteeristä, puoluevaltuuston puheenjohtajistosta ja tietysti puoluehallituksesta. Varapuheenjohtajien merkitys korostui viime vuonna, kun puheenjohtaja oli estynyt hoitamaan tehtäväänsä. Siksi on erityisen tärkeää, että meillä on hyvä tiimi hoitamaan tätä tehtävää. Puoluesihteeri on tärkeässä asemassa. Antton Rönnholm on mielestäni erinomainen henkilö jatkamaan kyseisessä tehtävässä.

Minun ehdokkaat puolueen varapuheenjohtajiksi ovat Matias Mäkynen, Timo Harakka ja Jaana Ylitalo. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi kannatan Sirpa Paateroa.

Matiasta olen seurannut pidempään ja olen vaikuttunut erityisesti hän työstään sosiaaliturvan uudistamiseksi. Hän on pystynyt myös avaamaan monia hankaliksikin koettuja asioita ymmärrettävään muotoon. Ihailen myös Matiaksen perehtyneisyyttä kansanedustajana eri asioihin ja rohkeutta käydä keskustelua digitaalisissa medioissa.

Timo Harakan kohdalla on erityisesti vaikuttunut hänen osaamisestaan talouteen liittyvissä kysymyksissä. Työn puolueena näen erityistä lisäarvoa sillä, että Timolla on vahvaa osaamista työelämään liittyvissä kysymyksissä. Timo Harakka nostaa myös selkeästi esille meidän vastuumme tuloksellisessa ilmaston suojelussa.

Jaana Ylitalon olen tavannut reilu vuosi sitten ensimmäisen kerran eduskuntavaalitilaisuudessa Oulussa. Jaana oli silloin tilaisuudessa paikalla PAMin edunvalvontapäällikön tehtävissä, mutta myös eurovaaliehdokkaana. Olen itse luottamustehtävässä ammattiliiton hallituksessa, joten työelämäkysymykset ovat erityinen kiinnostukseni kohde. Hahmotan hyvin Jaanan työtehtävien laajuuden edunvalvonnassa ja näen hänen osaamisen erityisen tärkeänä SDP:n puheenjohtajistossa.

SDP:n puoluekokouksessa valitaan myös puoluevaltuuston puheenjohtaja. Sirpa Paatero on minun ehdokkaani. Sirpa tuntee pitkältä ajalta puolueen toiminnan eri tasot. Tulemme tarvitsemaan Sirpan vahvaa osaamista kunta-asioissa puoluejohdossa.

Henkilökohtaisesti minut on asetettu Oulun piirin ehdokkaaksi puoluehallitukseen. Puoluehallituksen lisäksi kokous valitsee myös puoluevaltuuston, jonne meill Oulun piiristä on kolme erinomasta ehdokasta: Inka Hokkanen (Kuusamo), Jari Nahkanen (Haapajärvi) ja Miina-Anniina Heiskanen (Oulu).

Mielenkiinnolla lähden perjantaina kohti Tamperetta ja puoluekokousta.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.