Blogikirjoitus

Rakennetaan yhteistyötä! Torjutaan vihamielisyyttä!

Hämmentyneenä katsoin puoluetoverin vinkistä Get Over It! -videon. Epäonnistunut parodia hallituspuolueiden puheenjohtajista, suorastaan mauton. Tunnen suurta myötähäpeää videon tekijöiden ja julkaisijan puolesta.

Videolla nostetaan taas esille liikenteen päästöt ja bensiinin hinta. Bensiinin hinta on samalla tasolla kuin kymmenen vuotta sitten. Videolla vääristellään asiaa. Autoilun kallistuminen bensiinin hinnan nousun myötä ei pidä paikkaansa. Nykyinen hallitus on korottanut polttoaineveroa vain yhden kerran, 6 senttiä litralta.

Suomi on asettanut itselleen tavoitteet liikenteen päästövähennysten suhteen jo vuonna 2016 ja sitoutui puolittamaan liikenteen CO2-päästöt vuoteen 2030 mennessä. Samoin kaikki muut EU-maat ovat sitoutuneet tiukkoihin päästövähennyksiin. Suomi ei ole lähtenyt mukaan EU-aloitteeseen polttomoottoriautojen kieltämisestä. Pitkien välimatkojen maassa tarvitaan autoja, tämä korostuu erityisesti Pohjois-Suomessa. Tarkoitus ei ole puuttua autoiluun, vaan rajoittaa päästöjä ja luoda ympäristöystävällisempää Suomea sosiaalisesti ja alueellisesti oikeudenmukaisin keinoin. Nykyinen hallitus Marinin johdolla on jatkanut työtä asetettuun tavoitteeseen pääsemiseksi.

Mutta takaisin tuohon videoon ja sen herättämiin tunteisiin. Tuntuu välillä turhauttavalta, kun koko ajan haetaan haetaan syyllistä ja etsitään epäkohtia, josta saisi väännettyä ilkeän viestin tai kommentin. En usko, että kuntavaaleissa äänestävät kuntalaiset tällaista haluavat tai hakevat. He hakevat vastuullisia ja yhteistyökykyisiä päättäjiä valtuustoihin ja muihin kuntien luottamustehtäviin. Äänestäjät valitsevat kuntaansa päättäjiä, jotka päättävät heidän arkielämän asioista ja luotsaavat kuntaa seuraavat vuodet eteenpäin.

Itse ehdokkaana olen SDP:n ehdokassitoumuksen allekirjoittaessani sitoutunut puolustamaan ihmisoikeuksia ja demokraattisia periaatteita, torjumaan kaikkia rasistisen väkivallan muotoja ja olemaan levittämättä tai julkaisematta näkemyksiä, jotka lietsovat vihamielisyyttä. Tätä samaa odotan tietysti puoluetovereiltani, mutta myös muiden puolueiden ehdokkailta sekä muiltakin puolueilta.

Rakennetaan yhteistyötä! Torjutaan vihamielisyyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.