Blogikirjoitus

Aloitan SDP:n Oulun piirin puheenjohtajana

SDP:n Oulun piirin piirikokous valitsi minut lauantaina 23.11.2019 piirin puheenjohtajaksi kaudelle 2020-2021. Puheenjohtajan valinnasta käytiin jännittävä vaali, jossa äänet menivät tasan ja vaali ratkaistiin arvalla.

Piirikokouksessa valittiin varapuheenjohtajiksi kajaanilainen Tiina Heikkinen sekä oulaistelainen Jari Männikkö. Muut piirihallituksen jäsenet ovat: Markku Oikarinen (Kajaani), Jaana Ylisuutari (Oulu), Pirjo Sirviö (Oulu), Janne-Pekka Niemimäki (Oulu), Timo Suni (Kalajoki), Raiko Karvonen (Ylivieska), Heli Hietala (Taivalkoski), Anne-Mari Orava (Raahe), Asko Alasalmi (Siikalatva) ja Kerttu Mömmö (Kempele).
Varajäseniksi valittiin Jaakko Huuki (Oulu), Miia Ainasoja (Kuhmo) ja Pasi Perkiö (Muhos).

Alla piirikokouksessa pitämäni esittelypuhe.

Arvoisa puheenjohtaja
Hyvät piirikokousedustajat ja osallistujat
Hyvät toverit

Edessä on kaksi mielenkiintoista vuotta. Edellisissä kuntavaaleissa monessa Oulun piirin kunnassa tehtiin hyvä vaalitulos SDP:n kannatuksen suhteen. Saammeko kannatusta ylöspäin seuraavissa kuntavaaleissa 2021?

Eduskuntavaaleissa saimme toisen kansanedustajapaikan SDP:lle takaisin Oulun piirissä. SDP:stä tuli myös eduskuntavaaleissa pääministeripuolue. Takana on siis paljon hyvää ja tuloksellista työtä koko piirin alueella.

Kausi 2020-2021 haastaa niin piirin puheenjohtajaa, piirihallitusta kuin piirin toimistoa. Piirissä valmistaudutaan vaaleihin yhteistyössä puolueosastojen kanssa. Toiminnan keskiöön on nostettu ensi vuonna jäsenhankinta, nuorisokannatus sekä kaupunkistrategiatyö. Tulevan toimintavuoden suunnitelmassa on myös viestintä tärkeässä roolissa. Viestintä on merkittävä osa poliittista järjestötyötä puolueen tavoitteiden ja saavutusten näkyvyyden lisäämiseksi.

Toiminnalle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää hyvää yhteistyötä ja vuorovaikutusta, viestintätaitoja ja verkostoja. Puheenjohtaja on tärkeä linkki piirihallituksen, työntekijöiden, puolueosastojen, jäsenten ja eri sidosryhmien välilllä. Vahvuuteni puheenjohtajana ovat laaja kokemus järjestötyöstä erilaisissa luottamustehtävissä, monipuoliset verkostot, hyvät yhteistyön, vuorovaikutuksen ja viestinnän taidot sekä rohkeus kokeilla uusiakin asioita ja toimintatapoja.

Minua kuvataan niin työelämässä kuin luottamustehtävissä ahkeraksi, päämäärätietoiseksi, sitoutuneeksi, luotettavaksi, yhteistyökykyiseksi ja sovittelevaksi. Otan vastuuta, mutta jaan myös vastuuta. Osallistan ihmisiä erilaisiin tehtäviin ja toimintaan. 

Oulun piiri on maantieteellisesti laaja alue. Tämä antaa mahdollisuuksia monipuoliseen toimintaan, niin paikallisesti kuin alueellisesti. Kahden maakunnan alueelle mahtuu paljon erilaisia jäseniä, joka on sosialidemokratian yksi rikkaus.

Piirin toimintaan liittyvät kehittämistarpeet nousevat puolueosastoilta, joita varten piiri toimii. Kehittämiseen ja monipuoliseen toimintaan ei ole edellytyksiä, ellei piirin talous ole kunnossa. Siihen on edelleen panostettava. Poliittisesti aktiivinen piiri tarvitsee taustalleen toimivan järjestön.

Olen kasvanut poliittisesti ja yhteiskunnallisesti aktiivisessa perheessä. Politiikka ja ammattiyhdistysliike on ollut minulle osa arkea jo lapsesta. Luottamustehtävät ammattijärjestössä ja ammattiliitossa sekä Oulun Sos. Dem. työväenyhdistyksessä ja kunnallisjärjestössä ovat kasvattaneet minua poliittisena toimijana.

Piirin puheenjohtajana toimin tiiviissä yhteistyössä piirihallituksen kanssa. Meillä tulee olemaan tärkeä rooli hallitusohjelman jalkauttamisessa, sosialidemokraateille tärkeiden asioiden esille nostamisessa, mielipiteidemme ja kantojemme ilmaisemisessa. Meillä on myös tärkeä rooli viestiä alueemme tarpeista puoluetoimistolle ja eduskuntaryhmälle.

Hyvät toverit.

Olen valmis oppimaan, kuuntelemaan ja luomaan uutta, jotta voimme yhdessä edistää sosialidemokraattisen liikkeen tavoitteita koko piirin alueella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.