Kuntavaalien teemat

YHDESSÄ PAREMMAN JA OIKEUDENMUKAISEN HUOMISEN PUOLESTA!

Kevään kuntavaaleissa meillä on mahdollisuus muutokseen. Tehdään Oulusta yhdessä entistä parempi kaupunki asua ja elää. Katkaistaan eriarvoistumisen lisääntyminen – tehdään muutos yhdessä tasa-arvoisen, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan eteen.

Kuntapäättäjänä haluan olla tekemässä Oulusta parempaa kaupunkia asua ja elää.

Vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus

Sosialidemokratian perusarvot ohjaavat minua toiminnassa ja päätöksenteossa. Tasa-arvoon sisältyvät yhdenvertaisuus, oikeudenmukainen kohtelu, syrjinnän kieltäminen ja tasa-arvon edistäminen. Meidän on edelleen edistettävä tasa-arvoa muun muassa työelämässä. Tasa-arvoinen avioliittolaki edistää ihmisoikeuksien toteutumista. On tärkeää huomioida lasten ja nuorten moninaisuus yhdenvertaisuussuunnitelmissa. Jokaisen meistä on voitava toimia omien kykyjemme mukaisesti ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta.

Vapaus on sitä, että jokaisella ihmisellä on oikeus elää omaa elämäänsä ja tehdä omia valintojaan. Vapaus tarkoittaa vapautta pelosta, turvattomuudesta ja puutteesta. Tavoitteena tulee olla yhteistyön ja rauhan maailmaa sekä puhdasta ja turmeltumatonta ympäristöä. 

Solidaarisuus on ennen kaikkea yhteisvastuuta ja yhteisöllisyyttä sekä siihen liittyy vastuu kanssaihmisistä ja ympäristöstä. On toimittava siten, että kanssaihmisillä – ja myös tulevilla sukupolvilla – on mahdollisuus hyvään ja ihmisarvoiseen elämään. Solidaarisuus kunnioittaa jokaisen yksilöllisyyttä.

Sosialidemokraattinen liike on arvoihin pohjautuva kansanliike. Sosialidemokratian perusarvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus.  Sosialidemokratian arvoja toteutetaan demokratian, hyvinvointiyhteiskunnan ja yhteistyön kautta. Yhteiskunnan tulee taata jäsenilleen reilut mahdollisuudet oman elämänsä rakentamisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.