Blogikirjoitus

Yhdessä paremman huomisen puolesta!

Takana on matka, oppimiskokemus ja elämys, jota en kyllä heti ole valmis vaihtamaan pois. Marraskuussa SDP:n Oulun piirin piirikokouksessa vahvistettiin ehdokkuuteni eduskuntavaaleissa. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Tämä päivä tuli kuitenkin nopeasti vastaan. Minua jännittää mihin panostukseni ja panostukseni riittävät. Huomenna sunnuntaina se nähdään.

Minulle oli selvää heti vaalityön alkumetreillä, että haluan rakentaa yhteistyössä parempaa huomista meille kaikille. Tälle on tarve. Olen kohdannut ihmisiä, joiden elämäntarinat ja tilanteet ovat opettaneet minulle paljon. Erityisesti ne ovat opettaneet sen, että me elämämme yhteiskunnassa, jossa tarvitaan edelleen toimenpiteitä tasa-arvoisemman, yhdenvertaisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseksi. Meillä on paljon ihmisiä, niin lapsia, nuoria, aikuisia kuin ikäihmisiä, jotka jäävät hyvinvoinnin katveeseen.

Olen satoja kertoja kertonut kohtaamisten aikana, että minulla on pitkä tausta yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ammattiliitossa ja -järjestössä. Tämä tausta ja työ ay-kentällä on osoittanut, että reiluun työelämään on kyllä vielä matkaa. Tämä on osoittautunut todeksi myös vaalityön aikana. Olen paljon pohtinut ihmisten kanssa yhdessä kuinka työelämä olisi reilua työntekijöille ja itsensätyöllistäjille, ja kuinka reilun työelämän mahdollistaminen tehtäisiin inhimillisemmäksi myös yrittäjille tai kuinka päästäisi takaisin ennustettavaan työelämään, joka aikaisemmin paljon syntyi sopimusyhteiskunnan myötä.

Olen myös lukuisia kertoja kertonut ihmisille nuorten elämästä ja tulevaisuudesta. Tulevaisuudesta erityisesti siitä näkökulmasta, että kuinka meidän on myös ajateltava tulevia sukupolvia päätöksiä tehdessä. Pääasiassa kaikki päätökset koskettavat kaikkia, ainakin jossakin elämänvaiheessa. Olen nostanut erityisesti esille sitä, että nuorten syrjäyttämisen ongelma on ratkaistava. Tämä on meillä iso yhteiskunnallinen ongelma, ja jos nykyinen kehitys jatkuu edelleen, niin hyvinvointiyhteiskuntamme on uhattuna. Nuorten syrjäytymistä on pidetty jopa ilmastonmuutosta merkittävämpänä ongelmana. Tämän yhteiskunnallisen ongelman voimme suurelta osin ratkaista panostamalla maksuttomaan varhaiskasvatukseen, harrastustakuuseen ja toisen asteen koulutukseen. Näiden tulee olla kaikkien saatavilla.

Sosiaaliturva aiheuttaa ihmisille paljon huolta. Toiset ovat huolissaan, kun se ei aktivoi ja toiset taas elävät tilanteessa, jossa joutuvat miettimään kuinka saavat rahat riittämään vielä viikoksi eteenpäin. Sosiaaliturvan lähtökohtana on oltava työ sekä ihmisen oman aktiivisuuden, itsensä kehittämisen, kouluttautumisen ja työllistymisen tukeminen.

Elinikäisen oppimisen tulee olla aidosti mahdollista. Osaamisen kehittämisen tulee olla mahdollista myös työttömänä, yrittäjänä ja itsensätyöllistäjänä. Meidän on nostettava kaikkien suomalaisten osaamistasoa ja parannettava koulutuksen tasa-arvoa. Aikuisten ammatillisen osaamisen kehittämiseksi on otettava käyttöön osaamisseteli.

Näissä vaaleissa on keskusteltu paljon ilmaston muutoksesta. Joidenkin mielestä sitä on painotettu aivan liikaa ja he kokevat asian hössötykseksi. Minä haluan kuitenkin olla varmistamassa, että meidän tulevilla sukupolvilla on maapallo, jolla elää. Siksi ilmastopolitiikan on läpileikattava kaikki hallinnonalat ja päätöksenteko. Ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen vaatii meitä kaikkia.

Kuten otsikossa totean – yhdessä paremman huomisen puolesta! Se on ollut vaalityöni ydin koko ajan minulle tärkeiden arvojen rinnalla. Haluan katkaista eriarvoistumisen lisääntymisen. Haluan tehdä muutoksen tasa-arvoisen, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan eteen.

Ole mukana tekemässä muutosta, yhdessä kanssani. Käytä äänioikeuttasi 14.4.2019!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.